matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria
Kudłaty:
Witam proszę o pomoc gdyż jestem w kropce! Czy wiecie może jak obliczyć cos jesli podany jest tangens
1
tg=−
4
18 paź 17:20
Kudłaty:
pomoże ktoś?
18 paź 17:27
nikka:
sinα
tgα =
cosα
sinα
1
1
= −
→ sinα = −
*cosα
cosα
4
4
i z jedynki tryg. (sin
2
α+cos
2
α = 1)
1
( −
*cosα)
2
+ cos
2
α = 1
4
...dokończ
18 paź 17:33