matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
potegi?
o.n.a:
−
1
4
−
2
? jak to jest z tymi minusami redukuja sie? powinien byc nawias czy nie?
18 paź 14:36
sushi_ gg6397228:
to zalezy od autora tematu czy maja byc nawiasy czy nie
1
−(
)
−2
= − (4)
2
= −16
4
1
(−
)
−2
= (−4)
2
= 16
4
18 paź 14:40