szybka pomoc
szybka pomoc: |x2−2x−3|=a jak odbic wzgledem OY ?
18 paź 01:34
anies: zrób tabelkę, narysuj mniej więcej wykres tak, jakby nie było wartości bezwzględnej zaznaczając
strategiczne punkty
potem, żeby mieć wartość bezwzględną odbij symetrycznie względem OX tą część wykresu, która
jest pod nią
to co masz nad OX to wykres twojej funkcji
odbij to względem OY i masz
18 paź 13:35
Grześ: |x2−2x−3|=|(x−1)2−4|
Czyli od podstawowej funkcji f(x)=x2
Przesuwasz ją o wektor u=[1,−4] i odbijasz cześć poniżej wykresu
18 paź 17:00