matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiązac równania
liceum:
Rozwiąż równania :0
3x +5
a)
= 0
5− 4x
4
x
x − 1
b)
=
−
x
2
− 3x − 10
x−5
x+2
c) 3(x − 1) (x +2) − 2x( x−1) (x+3) = 0 d) (3x − 1)( 2 −x) − x( x+3) = 2
17 paź 20:08