zad
Ulf: uprościć
| 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
| + |
| + |
| + ... + |
| + |
| 1+√2 | | √2+√3 | | √3+√4 | | √2005+√2006 | |
17 paź 20:04
sushi_ gg6397228:
a moze powinno byc w mianowniku * zamiast +
17 paź 20:12
Ulf: zdecydowanie wszędzie jest dodawanie
17 paź 20:23
Bogdan:
| 1 | | 1 | | √n − √n + 1 | |
| = |
| * |
| = |
| √n + √n + 1 | | √n + √n + 1 | | √n − √n + 1 | |
| √n − √n + 1 | |
| = √ n +1 − √ n |
| −1 | |
17 paź 20:23
Ulf: to nic do zania nie wnosi, bo jest limit do 2007
17 paź 20:34
nikka: jak dla mnie wnosi, zapisując każdy ułamek zgodnie ze wzorem podanym przez Bogdana i po
uproszczeniu zostało mi tylko:
−√1 + √2007 = −1 + 3√323
17 paź 20:47