pomocy
zuza: | | 3 | |
wiedząc że α jest kątem ostrym i sinα= |
| , wyznacz liczbę a dla której a*tgα=cosα |
| | 5 | |
17 paź 20:03
sushi_ gg6397228:
z jedynki trygonometrycznej wyznacz cos α
17 paź 20:05
think: atgx = cosx
sinx = 0,6
cos
2x = 1 − sin
2x = 1 − 0,36 = 0,64
17 paź 20:05
Bogdan:
| | 3 | | 4 | |
a* |
| = |
| ⇒ a = ... dokończ |
| | 4 | | 5 | |
17 paź 20:05
Grześ: nie tak sushi, musi obliczyć układ równań:
{sin
2α+cos
2α=1
Wyliczyć z tego tg
α i podstawić do równania z treści zadania
17 paź 20:07
Grześ: Jak kto woli, jest parę rozwiązań
17 paź 20:08
sushi_ gg6397228:
wisisz mi 100zł za tamto u ENIU
masz ochote na druga
17 paź 20:10
zuza: dziekuję bardzo
17 paź 20:23