?!?!?!?!?!??!?!?!?!??!?!?!?!?!?!?!
janusz: równanie x3+9x=0:
A)nie ma pierwiastków
B)ma jeden pierwiastek
C)ma dwa pierwiastki
D)ma trzy pierwiastki
17 paź 14:46
Kamil: Ma jedno rozwiązanie czyli odp. B
17 paź 14:49
janusz: a rozwiązanie dało by się zrobić?
17 paź 14:52
Kamil: x
3 +9x =0
x(X
2+9)=0
x=0 lub x
2+9=0 ale ponieważ ta funkcja tworzy tylko dodatnie wartości to jest zbiór pusty, bo
nigdy nie będzie zerem

Więc jest tylko jedno rozwiązanie.
17 paź 14:55
jabłko: −wystaw x przed nawias
− jest pierwiastek kwadratowy z liczby ujemnej?
17 paź 14:55