matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Podaj miejsca zerowe funkcji...
meteusz:
Podaj miejsca zerowe funkcji okreslonych dla liczb rzeczywistych x: f(x)=x(x+2) g(x)=(x−5)(x+2) h(x)=(5−2x)(2x+1)
17 paź 14:28
jabłko:
1. x1=0 , x2=−2 2. x1=5 , x2=−2 3.x1=5/2 , x2=−1/2
17 paź 14:58