Niepewność pomiarowa
Aleksandra: Witam wszystkich serdecznie mam zadanko, z którym mam problem liczę na pomoc od asertywnych
ludzi

Oto treść

Za pomocą submiarki dokonaliśmy wielokrotnego pomiaru długość krawędzi A,B,C klocka w kształcie
prostopadłościanu. Średni pomiar krawędzi
A = 15.03cm
B = 9.9cm
C = 8.02cm
Niepewność bezpośredniego pomiaru krawędzi wyniosła 0.01 cm. Podaj niepewność bezwzględną
objętości klocka i względną.
Proszę o pomoc
Ps. Jeszcze prosiłabym o podanie wzorów na obliczanie niepewności względnej i bezwzględnej dla
sumy iloczynu ilorazu
17 paź 13:58
Aleksandra: pomoże ktoś
17 paź 14:07
Aleksandra: help me help me
17 paź 14:42
Aleksandra: znajdzie się taka osoba?
17 paź 14:47
Aleksandra: elo pomoże ktoś
17 paź 19:43
Aleksandra: proszę
17 paź 19:58