matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Romb
Martyna:
oblicz pole rombu którego obwód wynosi 2 a suma długosci przekatnych 8
17 paź 13:38
Godzio:
4a = 2 f + e = 8
1
1
a
2
= (
e)
2
+ (
f)
2
2
2
rozwiąż ten układ
ef
P =
2
17 paź 13:41