matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
dai:
znajdź sume wszystkich liczb parzystych od 0 do 150 włącznie
17 paź 13:36
Godzio:
a
1
= 2 a
n
= 150 r = 2 a
n
= a
1
+ (n − 1) * r 150 = 2 + 2n − 2 n = 75
a
1
+ a
n
S
n
=
* n = ...
2
17 paź 13:42