matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prostokat
tomek :
Przekatna prostokąta ma dlugosć 3
√
5
a róznica dwóch boków wynosi 3. Oblicz pole tego prostokata
17 paź 13:18
Amaz:
(a−3)
2
+a
2
= 45 a
2
−3a−18=0 a=6 P=18
17 paź 13:26