matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż działłanie
złomiarz:
(1/4 x 8/3) − (7/6 x 1/4) + (41/12 x 1/4) =
17 paź 13:09
dero2005:
(
1
4
*
8
3
) − (
7
6
*
1
4
) + (
41
12
*
1
4
) =
8
12
−
7
24
+
41
48
=
32
48
−
14
48
+
41
48
=
59
48
= 1
11
48
17 paź 14:30