matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pole równoległoboku
Marcin:
Oblicz obwód równoległoboku, którego pole wynosi 96 a długości wysokosci wynoszą 6 i 8
17 paź 13:03
bibi:
P = a*h
1
= b*h
2
h
1
= 6; h
2
= 8
P
P
a =
; b =
h
1
h
2
96
96
a =
= 16; b =
= 12
6
8
Ob = 2a + 2b = 32 + 24 = 56
17 paź 13:07