pomoc
fiona: Podaj dziedizne wyrazenia
17 paź 12:05
sushi_ gg6397228:
policz miejsca zerowe w mianowniku
dziedzina: x ∊R \ {miejsca zerowe w mianowniku}
17 paź 12:07
fiona: czyli jak miejsca zerowe?
17 paź 12:08
sushi_ gg6397228:
kiedy wyjdzie zero w mianowniku

kazdy mianownik przyrownaj do 0 i rozwiaz rownanie
a) x=0
b) 3x+9=0
c) x
2−9=0
d) x
2+1 = 0
17 paź 12:10
fiona: a) 0
b)
c)3
d)
?
17 paź 12:11
sushi_ gg6397228:
a) x=0
dziedzina: x∊R\{0}
ile wychodzi w "b"
w c) masz wzory skroconego mnozenia, dla upartego mzona policzyc z delty
d) jak nie widac to policz z delty
17 paź 12:15