matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jak narysować wykres takiej funkcji ?
ania:
mam problem z narysowaniem pewnego wykresu. y= x|x| − 2x +3 proszę o wskazówki.
17 paź 11:29
sushi_ gg6397228:
x>0 y=x
2
−2x+3 x<0 y=−x
2
−2x+3 dla x=0 y= −3 i rysujemy tylko kawalki parabol
17 paź 11:38