matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
ja:
czy log64 wynosi 2log8 czy (log8)
2
?
16 paź 22:56
M4ciek:
log64=log8
2
=2log8
16 paź 22:58
ja:
dziekuje chcialam sie upewnic
16 paź 22:59
Bogdan:
log64 = log8
2
= 2log8 = 2log2
3
= 6log2 albo od razu: log64 = log2
6
= 6log2
16 paź 23:00