%
Przyjaciółka: .Wymiary prostokątnej działki zostały zmienione; długość o 30% a szerokość o 20% . O ile %
zmieniło się pole tej działki ?
16 paź 19:42
sushi_ gg6397228:
nieprecyzyjnie podana tresc zadania, zmalalo, wzroslo

?
16 paź 19:44
Przyjaciółka: Nie wiem, tak jest podane zadanie
16 paź 19:44
sushi_ gg6397228: moze jeden bok zwiekszono o 30% a drugi zmniejszono o 20%
lub zmniejsznono o 30% a zwiekszono o 20%
bo wtedy wyjda dwa rozne wyniki
16 paź 19:53
sushi_ gg6397228:
P= a*b
P1= 1,3a * 0,8 b= 1.04 ab ( o 30% zwiekszono, o 20% zmniejszono) −−> o 4% wzroslo
P2= 1,2a * ,07 b= 0,84 ab ( o 20% wzroslo, o 30% zmniejszono) −−> o 16 % zmalało
16 paź 19:57