Jak obiecalem zadanie dla Licealistow :)
Tomek.Noah:
√2x−1+1≥|2
x−1−1|+2
xlog
x√x moj wynik jak i w ksiazce

to x∊(0,1)∪(1,log
25−1)
no Godzio do roboty

i jak sprawdzales zadania z AGH'u?
16 paź 18:57
Tomek.Noah: Oczywiscie kazdy moze spróbować swoich sil i napisac swoje zdanie jest to jakby zadnaie
zbiorowe
16 paź 19:04
Godzio: dobra, zabieram sie

a te zadania z AGH to mam rozwiązane dam Ci odp a ty tylko byś
potwierdził ok ?
16 paź 19:04
Tomek.Noah: ok
16 paź 19:15
Godzio: x > 0, x ≠ 1
D = (0,1)∪(1,
∞)
1
o 2
x − 1 − 1 < 0 ⇒ 2
x − 1 < 1 ⇒ x − 1 < 0 ⇒ x < 1
dla x ∊(0,1)
√2x − 1 + 1 ≥ −2
x − 1 + 1 + 2
x * log
x√x
| | 1 | |
√2x − 1 + 1 ≥ −2x − 1 + 1 + 2x * |
| |
| | 2 | |
√2x − 1 + 1 ≥ −2
x − 1 + 1 + 2
x − 1
√2x − 1 + 1 ≥ 1 /
2 2
x − 1 + 1 > 0
2
x − 1 + 1 ≥ 1
2
x − 1 ≥ 0
x ∊ R ⇒ Odp: x ∊(0,1)
2
o 2
x − 1 − 1 > 0 ⇒ 2
x − 1 > 1 ⇒ x − 1 > 0 ⇒ x > 1
dla x ∊(1,
∞)
| | 1 | |
√2x − 1 + 1 ≥ −2x − 1 + 1 + 2x * |
| |
| | 2 | |
√2x − 1 + 1 ≥ 2
x − 1 − 1 + 2
x − 1 2
x − 1 = t , t > 0
√t + 1 ≥ 2t − 1 /
2 −−−− 2
t − 1 jest zawsze dodatnie dla danego x
t + 1 ≥ 4t
2 − 4t + 1
4t
2 − 5t ≤ 0 / : t
4t − 5 ≤ 0
16 paź 19:17
Tomek.Noah: mi same pisanie a gdzie robilem plynnie zajelo mi 5−10 min a ty na kompie 2 minut cos krecisz
haha
16 paź 19:19
Tomek.Noah: no niby dobrze ale ja mam calkiem inne rozwiazanie i nie onbraz sie logiczne wyaje mi sie ze
twoje tez jest dobrze
16 paź 19:20
Tomek.Noah: ale wydaje mi sie ze troche opusciles przeksztalcen dosc istotnych
16 paź 19:22
Tomek.Noah: dobra dawaj te odpowiedzi z AGH
16 paź 19:23
Godzio:

Coś takiego mi nawychodziło:
| | R | | (√3 + 1)(√2 + 1) | |
zad. 1: |
| = |
| |
| | r | | 2 | |
zad. 2: Jest jedna parzysta
zad. 4: C(1,0)
| | 1 | |
zad. 5: √a + 1 = |
| * (2 * 10n + 1) |
| | 3 | |
2 * 10
n + 1 jest podzielne przez 3 ponieważ suma cyfr jest równa 3 więc jest to liczba
naturalna
zad. 6: Rozwiązaniem będzie tylko dziedzina tylko wnętrze okręgu stanowiące część wspólną z
parabolą bez y = 1
zad. 7 x < 0
16 paź 19:23
Godzio: A Tobie jak w ogóle wyszło w tym zadaniu ?
16 paź 19:26
16 paź 19:29
Tomek.Noah: moje odpoweidzi ale moje juz byly oceniane i sa dobrze

wiec szok dla Ciebie moj dorgi


1)2+
√3
2) jedna parzysta ppn
3) p=1
4)c(1,4) v c(1,0)
5tak samo
6nie pamietam
7 to jest tak:
| | 64 | | 64 | | 64 | |
g(m)={0 m∊( |
| , +∞) &1 m∊(−∞,0>u{ |
| } &2 m∊(0; |
| ) |
| | 9 | | 9 | | 9 | |
16 paź 19:31
Tomek.Noah: ok ja lece jak chcesz postatram sie jutro napisac ci moje rozwiazania ok?
16 paź 19:32
Godzio: o cholipka

w sumie w 4 mi tak samo wyszło ale stwierdziłem że to drugie trzeba odrzucić nie wiem czemu
16 paź 19:33
Godzio: ok, poszukam jeszcze błędów
16 paź 19:33