podaj dziedzine wyrazenia
mirka: podaj dziedzine wyrazenia:
16 paź 16:47
M4ciek:
a) x∊R\{0}
b) 3x+9≠0
3x≠−9
x≠−3
x∊R\{−3}
Reszte sama
16 paź 16:54
mirka: czyli w b bedzie?
x
2−9≠0
x
2≠+9
x≠

?
16 paź 17:00
mirka: a w tym drugim
x
2+1≠0
x
2≠−1nie rozumiem
x=..
16 paź 17:03
sushi_ gg6397228:
x2−9 to chyba smierdzi na odległosc wzorami skroconego mnożenia
16 paź 17:05
mirka: dobra nie rozumiem nie wazne temat zamkniety
16 paź 17:05
ale: Czyli x∊R\{−3,3} jeśli chodzi o przykład B

!
16 paź 17:05
ale: To ostatnie odnosi do do C, sorki
16 paź 17:07
misia00300: Przykład c
x−16=0
x=16
x=4
D=R/{4,−4}
28 paź 16:38