układy równań
grander: Zad. Dobierz wartość parametru a i c tak, aby układ:
{2x−y=c
{ax+2y=16 miał nieskończenie wiele par rozwiązań
16 paź 15:13
sushi_ gg6397228:
W=Wx=Wy=0
czyli obie proste musza byc postaci
ax+by=c
ax+by=c
16 paź 15:17
grander:
dzięki za to z układów
I JESZCZE TAKIE COŚ
Zad 1. Zamień na ułamek zwykły liczbę 0,8(74)
Zad 2. Na zewnątrz trzech boków trójkąta równoramiennego prostokątnego o przyprostokątnej 4 cm
zbudowano kwadraty. Środki tych kwadratów połączono odcinkami. Wyznacz długość obwodu i pole
powierzchni otrzymanego trójkąta
Zad 3. Kwadrat o przekątnych 12
√2 cm i trapez prostokątny o wysokości równej boku kwadratu
ustawiono jeden przy drugim, otrzymując trapez o polu trzykrotnie większym od pola kwadratu.
Wykonaj odpowiedni rysunek i oblicz
a) jaka jest suma długości podstaw w jednym i drugim trapezie

b) jakim procentem sumy długości podstaw w większym trapezie jest suma długości podstaw w
mniejszym trapezie
16 paź 15:45
sushi_ gg6397228:
x= 0,8 74 74 74 ...
100x= 87,4 74 74 74 ...
odejmujemy stronami
16 paź 15:55
grander: dzięki i jeszcze te 2
16 paź 15:58
sushi_ gg6397228:
zrob rysunek i potem zobacz co mozesz wyliczyc z tego
16 paź 16:01
grander: pomoże ktoś zad 3
18 paź 15:21