matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
moje
Lulek:
podaj dziedzine i ja uprosc
3x²−6x
x−2
16 paź 14:29
Tomek.Noah:
x≠2 => x∊R\{2}
3x(x−2)
=3x x∊R\{2}
x−2
16 paź 14:32
aga_haa:
x−2≠0 x≠2 D∊R/{−2} 3x
2
−6 = 3x(x−2) = 3x x−2 x−2
16 paź 14:33