prawdopodobienstwo
moderna: Rzucamy 4razy kostką do gry oblicz jakie jest prawdopodobienstwo ze za kazdym razem wypadnie ta
| | 1 | |
sama liczba oczek policzyłam ze |
| ale nie jestem pewna czy dobrze
|
| | 1296 | |
Ze zbioru licz dwucyfrowych losujemy jedną liczbę oblicz prawdopodobienstwo ze wylosowana
liczba jest wielokrotnoscią 5 tu obliczyłam tylko ze takich liczb jest 90 i dalej nie bardzo
wiem jak ruszyc
Rzucam raz szescienną kostką do gry wskaz zdarzenie przeciwne do zdarzenia A gdzie A −zdarzenie
polegające na wyrzuceniu conajmniej trzech oczek:
tu wydaje mi się że wypadną conajwyzej 3 oczka lub nie wypadną trzy oczka
16 paź 13:47
sushi_ gg6397228:
| | ile jest liczb dwucyfrowych podzielnych przez 5 | |
P(B)= |
| |
| | wszystkie liczby dwucyfrowe | |
3.
A= [3,4,5,6}
A'=...
16 paź 14:51
moderna: | | 6 | | 6 | |
Dzięki w 1 mam odpowiedzi i jedna z nich to |
| natomiast nie ma |
| ale to chyba |
| | 46 | | 64 | |
błąd w odp
16 paź 15:00
sushi_ gg6397228:
rzut kostka 6
dwa rzuty 62
trzy rzuty 63
16 paź 15:04
sushi_ gg6397228:
| 6 | | 1 | |
| = |
| a taka masz  |
| 64 | | 63 | |
16 paź 15:04
moderna: tak mam taką własnie

ok dzięki
16 paź 15:06
iwa: rzucamy 4razy symetryczną kostka do gry oblicz prawdopodobienstwo że za kazdym razem wypadnie
ta sama liczba oczek
20 paź 17:59