matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zapisz za pomocą jednej potęgi o podstawie a
zizu:
{4a
5
*a
2
}
2
:{2a*a
2
}
4
16 paź 11:55
Kejt:
w czym problem?
16 paź 12:09
Krystian:
uporządkuj rosnąco liczby: a=(1/3)
−
5*27
−
2 b=(3
2
)
−
6*9
5
i c=81
−
2*27
3
*1/9
2
6 paź 17:37