funkcje
Antek: funkcja f przyporządkowuje każdej liczbie całkowitej z przedziału (0,8> resztę z dzielenia tej
liczby przez 4. Okreść funkcje f tabelką.
Proszę o wskazówkę
15 paź 22:31
sushi_ gg6397228:
podstawiaj kolejno liczby 1,2,3,4,5,6,7,8 i dziel przez 4 , reszta to bedzie "y"
zrob tabelke
15 paź 22:33
bajka:
1: 4= 0 + r=1 =>dla x= 1 y= 1
2: 4= 0 + r= 2 x=2 y=2
3: 4= 0 + r=3 itd. ...........
4: 4= 1 + r=0 itd..........
;
;
15 paź 22:44
think:
15 paź 22:45
15 paź 22:47
bajka:
Brałaś lekcję "tropienia" u Scherlocka Holmesa?
15 paź 22:49
think: 
mówiłam Ci już kiedyś, że na Ciebie mam po prostu nosa
15 paź 22:50
bajka:
15 paź 22:51
think: a nie wybierasz się w odwiedziny do siostry może?
15 paź 22:55
bajka:
Narazie nie , bo na miesiąc zjeżdżają moje wnusie

zatem ...nie będzie mnie tak często na forum
15 paź 22:59
think: Na pewno będzie nam brakowało Twojego miękkiego serca, ale skoro to z powodu wnusi, to jakoś
damy radę
15 paź 23:01