matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanko
ce es:
z
3
oblicz
− z dla z =
3
√
√
3
−
√
2
+
3
√
√
3
+
√
2
3
15 paź 20:05
Godzio:
z =
3
√
3 −
√
2
+
3
√
√
3
+
√
2
/
3
z
3
=
√
3
−
√
2
+ 3
3
√
(3 −
√
2
)
2
(
√
3
+
√
2
)
+ 3
3
√
(3 −
√
2
)(
√
3
+
√
2
)
2
+
√
3
+
√
2
(
√
3
−
√
2
)
2
(
√
3
+
√
2
) = (3 − 2)(
√
3
−
√
2
} =
√
3
−
√
2
(3 −
√
2
)(
√
3
+
√
2
)
2
= (3 − 2)(
√
3
+
√
2
) =
√
3
+
√
2
z
3
= 2
√
3
+ 3
3
√
√
3
−
√
2
+ 3
3
√
√
3
+
√
2
z
3
= 2
√
3
+ 3(
3
√
√
3
−
√
2
+
3
√
√
3
+
√
2
) z
3
= 2
√
3
+ 3z
z
3
2
√
3
+ 3z
2
√
3
3
2
√
3
− z =
− z =
+
z − z =
3
3
3
3
3
15 paź 20:21
ce es:
dzięki
15 paź 20:28