matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Próbna matura 2009
Calineczka:
Iloraz 32
−
3
:(
1
8
)
4
jest równy?
15 paź 10:29
mila:
32=2
5
U {1}{8}=2
1/3
spróbuj
15 paź 10:45
Karlo:
=
1
32
3
* (
8
1
)
4
=
1
(2
5
)
3
*
(2
3
)
4
1
= 2
12
/ 2
15
= 2
−3
= −8
15 paź 10:46
Basia:
nie −8 ale 1/8
15 paź 12:24