matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
przeliczenia
monica:
jak przeliczyc 1 i 6 na stopnie. Mam na zadanie przeliczcyc z radianow na stopnie np.
π
. To jest 30stopni, ale jak przeliczyc te liczby.
6
14 paź 20:05
bajka:
π
π
180
o
rad =
*
= 30
o
6
6
π
180
o
180
o
1 rad= 1*
=
≈ 57,3
o
π
3,14
to 6 rad ≈6*57,3
o
≈344
o
14 paź 22:22