Prosze o pomoc w uproszczeniu rownan
chris: Uproscic rownania.
| 2sin(α)cos(α) | |
| |
| cos2(α) − sin2(α) | |
cos2(t) + 2sin
2(t)
14 paź 19:49
ce es: twierdzenie cosinusów sin2α + cos2α = 1
14 paź 19:51
Jack:
oraz cos2x=cos2x−sin2x, sin2x=2sinxcosx...
14 paź 19:52
ce es: znaczy nie cosinusów tylko jedynka trygonometryczna o!
14 paź 19:52
ce es: Jack cos2x = cos2x−sin2x o to Ci chodziło?
14 paź 19:54
monica: prosze sprawdzic czy wam tez tak wyszlo. Jak nie to prosze podac wasze rozwiazanie
Pierwszy przyklad. tan2α
Drugi. 1
15 paź 22:45
sushi_ gg6397228:
chyba trzeci da 1, a nie drugi
15 paź 22:50
monica: To jak CI w drugim wyszlo 1 moglbys rozpisac.
15 paź 22:58
sushi_ gg6397228:
napisalem ze 1 wychodzi w 3−cim, TY napisalas 1 w drugim
15 paź 23:01
monica: No tak przepraszam zle napisalam. To jak Ci wyszlo w trzecim 1. Bo mi wychodzi inaczej, moglbys
to rozpisac. i co wyszlo ci w drugim.,
15 paź 23:12
sushi_ gg6397228:
zamiast cos2x wstaw to co napisal CE ES O 19.54
a poza tym nie lubie jak Ktos pisze pod kilkoma nickami w swoim temacie
15 paź 23:15
monica: Ok.dzieki. prosilam wczoraj brata o pomoc, bo mi nie wychodzilo. On napisal to zadanie na tym
forum. A teraz ja na nim pisze.
15 paź 23:38
sushi_ gg6397228:
bylo Chris, Magda, dzis jest Monica
15 paź 23:40