logarytmy
_Em_(: Jak to obliczyć?

1) 36
log65−14
2) 2
5−13log227
3) 16
log2 4√ 2 +log43
14 paź 19:06
Godzio:
Podaj wzory które Ci się przydadzą :
| | am | |
1) alogab = b am − n = |
| |
| | an | |
2) ten co wyżej i k * log
ab = log
ab
k
3) to zrobię

i
16
1/4 + log43 = 16
1/4 * 16
log43 = 2 * 4
2log43 = 2 * 4
log49 =
= 2 * 9 = 18
14 paź 19:16
ce es: Godzio fizyki byś się pouczył a nie
14 paź 19:18
Godzio: zamierzam

ale to o 20
14 paź 19:21
_Em_(: o dziękuję

!
14 paź 19:22
mila:
log
ab−log
ac=log
a(b:c)
14 paź 19:25