Naszkicuj wykres funkcji, która spełnia jednocześnie następujące warunki:
Damian: Naszkicuj wykres funkcji, która spełnia jednocześnie następujące warunki:
dziedziną funkcji jest zbiór D=<−5,7>
zbiorem wartości funkcji jest zbiór ZW=<−5,4>
fukcja jest rosnąca w każdym z przedziałów: <−3,2>,<5,7>
funkcja jest malejąca w każdym z przedziałów: <−5,−3>, <2,5>
proszę o pomoc bo w ogóle tego nie rozumiem ...
14 paź 18:46
bajka:

np; taki wykres
15 paź 01:18
aga: mam podobne zadanie, naszkicuj wykres funkcji spełniającej wymogi: Df=(−3,6), Zw=(−1,5), msca
zerowe: x=−2, x=1, x=4
14 lis 22:47
Mateusz: A więc aga swoje robisz podobnie musisz tylko wiedziec czym jest dziedzina,zbiór wartosci
i miejsce zerowe funkcji
14 lis 22:49
aga:
14 lis 22:53
Mateusz: To wszystko masz tu
https://matematykaszkolna.pl/strona/i5.html i więcej o funkcji i jej własnosciach dawanie gotowca nnic ci nie
pomoze a zaległosci będą narastały spróbuj sama narysowac wykres a na forum ktos tu sprawdzi
czy dobrze
14 lis 22:55
aga: wszystko się zgadza, tylko, Mateusz, Twoja dziedzina jest zbiorem zamkniętym, podobnie jak
przeciwdziedzina oraz monotoniczność to zupełnie inna rzecz jak miejsca zerowe. Po mojemu mój
wykres to punkty, ale nie jestem pewna.
14 lis 23:25
Mateusz: punkty są wykresem ciągów a ciągi to funkcje których dziedziną jest zbiór liczb naturalnych a
twoja dziedzina (−3,5) raczej nie bedzie pasowac do ciągów
14 lis 23:36