matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiaz
patryk:
Jajko waży 56 gramów. 55% wagi stanowi białko, 40%żołtko,a resztę stanowi skorupka.Waga skorupki to?
14 paź 18:04
Kejt:
55%+40%=95% 100%−95%=5%=0,05 waga skorupki: 56*0,05=...
14 paź 18:06
patryk:
dziękuje
14 paź 18:15