matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
złożenie funkcji
KASIAAAAAAAA:
Mam dokonać złożeń dwóch funkcji f (x)= x4 + 4x i g(x)= sinx + 5 ale nie wiem jak to zrobić f ∧ g g ∧ f f ∧ f g ∧ g
14 paź 17:57
sushi_ gg6397228:
f(g(x))= f(sin x+5) = (sin x +5)
4
+ 4*(sin x +5)=...
14 paź 19:04