rozwiąż równanie
fly: Rozwiąż równanie
...nie wiem jak liczbę a wyprowadzić
14 paź 17:55
Kejt:
ax−3a+ax=x
2−3x
2ax−3a=x
2−3x
a(2x−3)=x
2−3x
dalej sobie poradzisz?
14 paź 17:59
fly: to właśnie tak rozpisałam, ale nie wiem jak przeniose wszystko na jedną stronę, a tylko 'a'
zostawie po drugiej i podstawie logarytm to nie wiem co z tym zrobić
14 paź 18:08
Kejt:
| | 1 | |
log5 |
| =...  |
| | 25 | |
14 paź 18:11
fly: aaa no tak

zamieniłam nawet te podstawy, ale kombinuje jak nie wiem... dziękuje
14 paź 18:13
Kejt: proszę
14 paź 18:14