matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kaska :
Oblicz: 3x+y, 2x−3y, x*y, x/y, y/x, x
2
, y
2
jeżeli: a) x=2+3
√
5
, y=3−2
√
5
b) x=−12+
√
2
, y=4−3
√
2
c) x=−2
√
3
−8
√
5
, y=4
√
3
+3
√
5
14 paź 14:14
kaska :
pomóżcie
14 paź 14:17
sushi_ gg6397228:
a) 3x+y 3*(2+3
√
5
) + 3−2
√
5
=...
14 paź 14:47