matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rownanie
adrian:
jak to rozwizac (x−3)(5−x)>0
14 paź 11:01
mi:
x−3=0 5−x=0 x=3 x=5 zrób szkic wykresu paraboli o miejscach zerowych 3 i 5 i ramionach skierowanych na dół i wyznacz te z gdzie funkcja jest dodatnia
14 paź 14:03