równania trygonometryczne
_Em_(: Ma może ktoś jakieś proste równania trygonometryczne?


coś w tym stylu co tutaj na forum są..czyli np
2cos
2x+9cosx+4=0 ?
bo mam tego typu zadania zrobić..a raczej najpierw je wymyślić a potem rozwiązać..i mi brakło
pomysłów takich żeby wyszły fajne wyniki?
od razu jeśli by ktoś miał to też bym prosiła o nierówności

bo też mam wymyślić
14 paź 10:32
Godzio: Rozwiąż:
2cos
2x − 5sinx − 4 = 0 w przedziale <0,2π>
Rozwiąż nierówność w przedziale <0,π>
1 + sin2x > 2sin
2x
Rozwiąż równanie:
14 paź 10:41
_Em_(: oki

dzięki.
A ma ktoś jakieś proste nierównaności? najlepiej z odpowiedziami bo nie umiem rozwiązywać

a
jka rozwiąże to zły wynik wychodzi
14 paź 12:12
_Em_(: proszę o nierówności
14 paź 18:48
Grześ: ctg x ≤ 1
Wymyśliłem na szybko jakieś proste przykłady. Prostszych już nie ma
14 paź 18:54
_Em_(: oki

dziękuję

! BRADZO

!
14 paź 19:00
_Em_(: Bardzo*
14 paź 19:00
Grześ: Jak coś to rzuć mi kontaktem do Ciebie to wymyślę trochę bardziej złożone nierówności, czy
równania.

Jak wolisz
14 paź 19:02
_Em_(: W sumie wystarczy, bo mam już tyle ile trzeba było mieć

ale teraz by mi się przydała pomoc z logarytmów

? umiesz może te które dodałam chwile temu?
14 paź 19:12
Grześ: Daj, spróbuje zrobić
14 paź 19:23
_Em_(: a już zrobili

ale mam jeszcze takie np:

81
1log49 − 8
log49
14 paź 19:27
Grześ:
9
log94*9
log94 − 4
9*9 − 4 = 81 − 4 = 77
Chyba sie nie pomyliłem
14 paź 19:38
_Em_(: w książce wynik jest troszkę inny
14 paź 19:49
Grześ: No to kurde gdzieś się machnąłem, nie mam już siły wieczorem sprawdzać tego jeszcze.
Na kartce zrobię i może jutro napisze,
14 paź 19:50
_Em_(: 
może ja znajdę jakiś błąd

ale i tak dziękuję, bo wiem przynajmniej jakim schematem takie
cos rozwiązywać

!
14 paź 19:57
Godzio:
2 zapis 43/2 * log29 −− później ten błąd sie coągnie
14 paź 19:58
Grześ: drugi zapis

Przecież tam jest przepisane z 1. linijki.
Nie widzę, żeby to był błąd
14 paź 20:03
Godzio: skąd się wzieło
| | 3 | |
4 |
| log 49} −− o co z tym chodzi  ?bo to na pewno nie równa się 8 log49 |
| | 2 | |
14 paź 20:08
Godzio:
811/log49 − 8log49 = 81log94 − 23/2 * log29 =
92log94 − 2log293/2 = 9log916 − 2log227 = 16 − 27 = −11
14 paź 20:09
Grześ: to 3/2 jest w wykładniku, tylko tak program mi zapisał
Przecież 43/2=8
14 paź 20:10
Godzio:
Ano chyba że tak, ale i tak trochę średnio rozumiem ten twój zapis
14 paź 20:13
Grześ: A już widzę swój błąd, 2 ostatnie linijki są źle
Powinno być:
4*4 − 932= 16−27= −11
Po prostu zgubiłem po drodze potęgę
14 paź 20:16
_Em_(: 
dokładnie −11

Dziękuję WAM


!
14 paź 20:20