matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiaz rownanie
chris:
a)6x
2
(x+2)
4
(x−3)
3
=0 f)9x
3
+18x
2
−16x−32=0 3x
2
(x
2
−1)−9(x
2
−1)=0 i ak to dalej rozpisac
14 paź 09:42
mila:
(3x
2
−9)(x
2
−1)= a
2
−b
2
=(a+b)(a−b) =(
√
3x
+3)(
√
3x
−3)(x+1)(x−1)
14 paź 09:46
chris:
a w tym pierwszym a
14 paź 10:18