rozwiaz nierównosci
magda: a) (x+1)(2x−1)>0
b)(x−4)2\geq0
c) (x−3)(5−x)>0
d)6x(7−3x)\leq0
e) 9−4x2>0
f) (x−5)2−2(x−5)\leq0
g) −2(x+√2)(2x−√2)>0
h) 8x−2√2x2<0
i) x2−2x+2\leq0
j)7x−4x2−4\geq0
k) 3x2−11x−20>0
l) 64x2+49\geq0
m) x2−4<0
n)x2\geq9
o) x2\leq−4
14 paź 09:35
Ula:
Łał, ktoś chce, żeby za niego zrobić całe zadanie domowe.
14 paź 09:43
chris: chodzi mi szczegonosci o przyklad g h j b
14 paź 09:45
sushi_ gg6397228:
to trzeBa ustalic stawke za rozwiazanie kazdego przykladu:
proponuje
10zł, KTO DA WIECEJ
14 paź 09:45
Ula:
to Ty jesteś chris czy magda?
14 paź 09:47
mila:

g −2(x+
√2)(x−
√2) postac iloczynowa funkcji kwadratowej a=−2 ramiona
paraboli w dół pierwiastki z pierwszego nawiasu x=−
√2 z drugiego x=
√2 rysujesz
parabolę interesują na wartości funkcji mniejsze od zero y<0 są pod osią czyli
x∊(−
√2;
√2)
14 paź 09:57