| 1 | 1 | |||
Kąt α jest ostry i cos α= | .Oblicz (1+sin α)( | −tg α) | ||
| 3 | cos α |
| 1 | ||
cosx = | ||
| 3 |
| 2√2 | ||
sin2x + cos2x = 1 ⇒ sinx = | ||
| 3 |
| 2√2 | 1 |
| ||||||||||||||||
(1 + | )( | − | ) = ... | |||||||||||||||
| 3 |
|
|
| 1 | ||
(1+ sin)(1−sin)= 1−sin2 =cos2= | i koniec liczenia | |
| 9 |
słońce a gdzie zgubiłeś 3*(1 + sinx)(1 − sinx) 

?
| 2√2 | ||
sinα = | , tgα = 2√2 | |
| 3 |
| 1 | 1 | 2√2 | ||||
(1 + sinα)( | − tgα) = | − tgα + tgα − sinα*tgα = 3 − | *2√2 = ... | |||
| cosα | cosα | 3 |
| 1 | ||
lub jak wolisz | (1 + sinx)(1 − sinx) | |
| cosx |