matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz pole trójkąta
agusia:
oblicz pole trójkąta ABC w którym I AB I =I BC I I AC I =12 I ∡ CAB I = 50*
13 paź 22:28
bajka:
a= 12
h
= tg50
o
6
h= 6*tg50
o
tg50
o
= ..... odczytaj z tablic
1
P=
a*h=..........
2
takie zadanko ? ........... to "bajka" dla małych dzieci
13 paź 22:50