matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
Fredzia:
Czy mógłby ktoś? Wyznacz wszystkie wartości parametru x, dla których ciąg(−48,2
x
,4
x
) jest arytmetyczny.
13 paź 22:13
Godzio:
2 * 2
x
= 4
x
− 28 −−− 2
x
= t 2t = t
2
− 28 działaj
13 paź 22:17
Fredzia:
dziękii
13 paź 22:24