Zadanie
mati2321: Funkcja kwadratowa. Liczba −1/2 jest miejscem zerowym funkcji?
13 paź 21:37
Tim: Jak najbardziej tak
13 paź 22:36
mati2321: ale chodzi o to jakiej funkcji, wzór
14 paź 08:14
sushi_ gg6397228:
to napisz po polsku cala tresc zadania; co jest dane i co trzeba zrobic
14 paź 08:35
mati2321: Liczba −1/2 jest miejscem zerowym funkcji?
A. f(x) = 2(x+2)2
B. f(x) = 4(4x+1)2
C. f(x) = 5(10x+5)2
D. f(x) = 8(8x+2)2
14 paź 08:53
sushi_ gg6397228:
to szukasz tego nawiasu gdzie wyjdzie 0 jak wstawisz "−1/2"
14 paź 08:55