matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
Fredzia:
Prosze o możliwie szybka pomoc: 16
log
2
5
−10
2log7
=
13 paź 20:07
think:
16
log
2
5
= (2
4
)
log
2
5
= 2
4log
2
5
= 2
log
2
5
4
= 5
4
10
2log7
= 10
log7
2
= 7
2
13 paź 20:09
Fredzia:
och dzięki.
13 paź 20:10