krotko: Dla jakiej wartosci m zachodzi podana rownosc?
125!/(125-15)!=125*124*...*m
3 sty 21:47
Basia:
dla m=125-15+1 = 111
3 sty 21:49
krotko: A moglbym sie dowiedziec skad to 1 sie wzielo? :X
BTW odpowiedz dobra
3 sty 21:52
Eta: M= 111
bo
110! *111*112*113*....... *125
-------------------------------------------
110!
- SKRACAMY I WIDZIMY ŻE M= 111
3 sty 21:54
Eta:
M asz juz teraz wyjaśnione! nie widziałam,że Basia juz Ci podała!
3 sty 21:56
krotko: Bardzo dziekuje
3 sty 21:57
Basia:
już wiesz ? 125-15 = 110 jeszcze jest w mianowniku; 125-15+1 = 111 już nie
3 sty 21:58
Eta:
Już wiesz?
3 sty 21:58
krotko: Tak, tak. To naprawde super sprawa, ze poswiecacie czas na tym forum dla takich lamuskow
jak ja
3 sty 22:04
Eta: No! Pomagać w słusznej sprawie! ... należy ! więc to robimy
nawet z przyjemnością!
Pozdrawiam!
3 sty 22:07
krotko: Hehe przygotowywyje sie do matury a prawdopodobiensto to moja slaba strona( no i
geometria ze stereometria ale do powtarzania tych dwoch dzialow jeszcze troche

)
Jeszcze raz bardzo dzienkuje pewnie znajda sie po drodze jeszcze zadanka, z ktorymi bd
mial problem
3 sty 22:09
Eta: Jak coś ? to pisz! .... postaramy się pomóc

Powodzenia!
3 sty 22:13