1. log24+log25*log4= (w Kiełbasie jest to tak rozpisane) log4 * (log4+log25)
w ogole nie czaje co to w ogole jest i jak to powstalo, to nie jest na pewno wyciagniecie przed
nawias.. Byłbym wdzięczny gdyby ktos postarał się mi to wytłumaczyć
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
2. O ile procent liczba 22√3+log27 jest większa od liczby 4√3+1
Juz nie chodzi mi tu o procenty tylko jak to ładnie rozpisać..
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
| 3 | 3 | |||
3.log4√5 * log258= | −> nie wiem jak dojść do tych | mógłby ktos pokazać, | ||
| 4 | 4 |
log4(log4 + log25) = log4 * log100 = log4 * 2 = 2log4
| 1 | ||
b) logac b = | * loga b | |
| c |
| 1 | ||
c) loga b = | ||
| logb a |