pomoze ktos rozwiazac ??
Marcin: (
12)
3x + 64 < (
12)
x−2 * (1+2
2−x)
pomoze ktos rozwiazac
13 paź 14:05
sushi_ gg6397228:
zamien na jedna podstawe
potem podstawienie
i dostaniesz wielomian
13 paź 14:15
Marcin: zamienilem na 12 ale prawej strony nie wiem jak zamienic
13 paź 14:17
sushi_ gg6397228:
| | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
( |
| ) x−2 = ( |
| ) x * ( |
| ) −2= ( |
| ) x *(2)2=4* ( |
| ) x |
| | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | |
tak samo robisz z druga liczba, potem wymnozyc przez nawias
| | 1 | | 1 | |
( |
| ) 3x = [( |
| ) x ]3 =====t3 przy podstawieniu |
| | 2 | | 2 | |
13 paź 14:29