logarytmy
Anulka1990: Oblicz wartość wyrażenia
a)3log5+log8= log5
3+log8= i co dalej

b) log
42+log
410−log
45=log
4(2*10)−log
45=log
420−log
45=log
4205=log
44 i to wychodzi
1 czy ile
13 paź 09:27
mila: wzory musisz umiec
loga b+loga c=loga (b*c)
przy odejmowaniu w nawiasie jest dzielenie
czyli pierwsze =log(53*8)=log(=(125*8)=log1000 =3
(gdybys miała watpliwości log1000=log10 1000 103=1000)
13 paź 10:18
mila: widze po drugim ,ze umiesz wzory

tak log
4 4=1 bo 4
1=4
13 paź 10:22
Anulka1990: ok dzieki
13 paź 20:52