.
zuzka: oblicz prawdopodobieństwo zdarzenia C polegające na tym ze liczba oczek wyrzuconych w drugim
rzucie jest dwa razy większa od liczby oczek wyrzuconych w pierwszym rzucie
12 paź 21:02
zuzka: czy to ma być coś takiego?
C= {(1,2), (2,4),(3,6)}
moc C= 3
moc Ω= 36
12 paź 21:10
x:

C − wyrzucenie w drugim rzucie liczby oczek dwa razy większej niż w pierwszym
czerwone − I rzut
P(C)= (1/6 *1/6) * 3 = 1/12
nie mam pewności że to jest prawidłowo rozwiązane
12 paź 21:20
Eta:
ok
12 paź 21:20
Eta:
Rozwiązanie
zuzki jest poprawne i jasne
12 paź 21:22
bibi: ok. oczywiście przy założeniu, że mamy na myśli kostkę sześcienną
12 paź 21:22
zuzka: dzięki wielkie za potwierdzenie
12 paź 21:24