matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jak obliczyc tą proporcję ?
kasia :
Oblicz x
x
5
=
sin30
sin60
12 paź 20:12
R.W.16l:
sin60*x=5*sin30
√
3
1
*x=5*
2
2
1
2
x=
*
*5
2
√
3
√
3
x=
*5
3
5
√
3
x=
3
chyba błedu nie ma...
12 paź 20:16
kinga:
(sin30 +sin60)
2
16 lis 11:08